Borstvoeding

Kraamzorg Mama en Baby heeft een borstvoedingsbeleid waarvan alle kraamverzorgenden ervan op de hoogte zijn. Alle kraamverzorgenden volgen jaarlijks een Borstvoedingscursus. De handleiding borstvoeding wordt gebruikt. De kraamverzorgende heeft het verantwoordelijkheid om deze handleiding dagelijks bij zich te hebben. In geval van problemen en vragen, kan zij in deze handleiding kijken. We streven ernaar dat alle stappen binnen deze handleiding worden gevolgd.

Borstvoedingsorganisaties

Kraamzorg Mama & Baby bezit het WHO/UNICEF certificaat Zorg voor Borstvoeding. Wij laten hiermee zien dat wij het belang van het geven van borstvoeding ondersteunen. Dit uit zich onder andere in (bij)scholing van onze medewerkers en samenwerking met lactatiekundigen.

De lactatiekundige waar wij nauw mee samenwerken is:
Greke Mac Donald, praktijk voor lactatiekunde Viva La Mamma
van Egmondestraat 43, 2274 CS Voorburg
06 15 83 59 24 of info@lactagreke.nl
www.lactagreke.nl
www.zorgvoorborstvoeding.nl
De stichting Zorg voor Borstvoeding is in 1996 door UNICEF Nederland opgericht om de wereldwijde borstvoedingscampagne ‘Baby Friendly Hospital Initiative’ (BFHI) in Nederland te realiseren. Zij geven het WHO/UNICEF certificaat Zorg voor Borstvoeding uit. Op de site kunt u informatie vinden over de voorwaarden e.d. waar kraambureaus aan moeten voldoen.

www.nvlborstvoeding.nl
Dit is de site van Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen waarbij je de lactatiekundige IBCLC bij jou in de buurt kunt zoeken!

www.borstvoedingnatuurlijk.nl
De Vereniging Borstvoeding Natuurlijk (VBN) is een vrijwilligersorganisatie en heeft een ervaringsdeskundigheid van de rond de 175 contactpersonen. Zij worden intern opgeleid en bijgeschoold om moeders te kunnen ondersteunen met praktische informatie over het geven van borstvoeding. VBN telefoon: 034 357 66 26

www.lalecheleague.nl
Dit is een borstvoedingsorganisatie die informatie en ondersteuning biedt aan iedereen die geïnteresseerd is in borstvoeding. Dus zowel aan zwangere, ouders of professionals.
LLL telefoon: 0111 41 31 89

www.borstvoedingsforum.nl
Op deze site kun je verhalen van anderen lezen en je eigen verhaal kwijt. Ook is het mogelijk om vragen te stellen of anderen te helpen door je ervaringen te delen. Leuke site waar veel (aanstaande) moeders en deskundigen schrijven!

school-kid
To Top